ABC van campus Olympus

Wat maakt onze school zo'n leuke plek om te leren?


A

De avondstudie kun je volgen vanaf 09 september 2019. Op maandag, dinsdag en donderdag is er avondstudie tot 17u00, op vrijdag is er avondstudie tot 16u30. De avondstudie vindt plaats in ons studielokaal.

Gelieve bij afwezigheid van uw zoon/dochter steeds de school te verwittigen op het nummer 059/ 79 99 13 (Olympus). Wettigingen van afwezigheid moeten ten laatste bij terugkomst op school binnengebracht worden

F

Problemen met de printer? Ziek geweest en wens je leerstof te kopiëren?
Voor fotokopieën kun je op het leerlingensecretariaat terecht om je documenten te laten afdrukken. Gelieve cash te betalen. Kostprijs € 0.05/kopie. Openingsuren: 13u40 en 13u55.

K

De Kostenraming voor leerlingen van GO! Atheneum Oostende – Campus Pegasus/Olympus voor het schooljaar 2019-2020
Kostenraming

L

In de leefregels bespreken we een aantal afspraken in verband met de organisatie van het schoolleven op de campus Go! Pegasus. Willen we onze doelstellingen bereiken, dan is het essentieel voldoende aandacht te besteden aan de naleving van deze afspraken en regels. Afspraken houden echter niet enkel verplichtingen in, maar maken ook duidelijk dat je als leerling rechten hebt in onze school. Naast het recht op degelijk onderwijs, dat uiteraard het belangrijkste is, heb je ook recht op een faire behandeling, op begeleiding bij je taak als leerling en op inspraak op een aantal vlakken. De leefregels (opgesteld in samenspraak met de schoolraad, het pedagogisch college en de leerlingenraad) gelden ook als artikel binnen het schoolreglement.

Meer afspraken zijn terug te vinden onder "Schoolreglement"


Download leefregels

Lockers Campus Olympus

De lockers op Olympus staan vrij ter beschikken van de leerlingen. Leerlingen bedienen zich van een persoonlijke code om toegang te krijgen tot hun kastje. Reservatie is niet nodig.

Lockers Campus Pegasus

Indien u reeds een lockertje wilt aanvragen gelieve zich te melden in lokaal B1.04. De leerlingenlockers worden eerst voorbehouden voor onze eerstejaarsstudenten. De huurprijs voor een volledig schooljaar bedraagt 15 euro. Indien u dit wenst kunt u nu reeds een locker voor uw kind reserveren door onderstaand formulier in te vullen. Wanneer je problemen ondervindt met het gebruik van je locker of als je vragen hebt over het contract, neem dan contact op met jos.rousseeuw@pegasusoostende.be

O

Gratis office licentie(s) voor alle leerlingen van Athena

Iedere leerling secundair onderwijs krijgt het gebruiksrecht voor een gratis Office licentie, aangeboden door Athena en Microsoft, te installeren op zijn/haar persoonlijk toestel. Deze licentie kan gebruikt worden gedurende de volledige schoolloopbaan, daarna vervalt de licentie automatisch.

Alle leerlingen hebben een licentiecode ontvangen (inloggegevens van de leerling) om Office 365 vijf maal te installeren. Hiermee worden de volgende apps geïnstalleerd op uw computer: Word, Excel, PowerPoint, OneNote, Access, Publisher, Outlook, Skype voor Bedrijven, OneDrive voor Bedrijven

Surf hiervoor naar http://portal.office.com

  • Gebruikersnaam: @student.athenaoostende.be 
  • Wachtwoord: *****

Via deze website kan men online werken en via de downloadlink kan men office installeren

ATHENA-kaart

Naamwijziging

De pingping-kaart wordt de Athena-kaart. We zijn in zee gegaan met een nieuwe firma en zijn volop bezig met het uitrollen van het vernieuwde systeem. Gelieve geen geld meer te storten op de oude Alfa-Zet rekening. De resterende tegoeden worden in de komende weken door Alfa-Zet verwerkt.

Opwaarderen via Smartschool

U hoeft de kaart nu nog niet op te waarderen! Het opwaarderen zal eenvoudig verlopen via Smartschool. Binnenkort activeren we deze functie en ontvangen jullie meer informatie. Het tot dan verbruikte bedrag zal in rekening gebracht worden via de Athena-kaart.

ATHENA-kaart

De leerlingen behouden hun oude kaart en kunnen ze gebruiken in schoolrestaurant. De kaart krijgt in de toekomst nog extra functies.

De leerlingen van onze school betalen hun verbruik in het schoolrestaurant meteen met hun pingpingkaart. Leerlingen die hun eigen luchpakket meebrengen betalen het stoeltjesgeld met de kaart.

U

Uurregeling

SchoolurenBeginEinde
18u259u15
29u1510u05
310u0510u55
Pauze
411u1012u00
512u0012u50
Middag
614u0014u50
714u5015u40
815u4016u30

S

In het schoolreglement vind je de wederzijdse rechten en plichten van de leerlingen, de ouders en de school.
We gaan ervan uit dat iedere ouder dit document aandachtig doorneemt, het liefst zelfs voor je je zoon of dochter inschrijft op onze school, dit om verrassingen te voorkomen. Het document biedt u een schat aan praktische informatie!

De specifieke leefregels zijn terug te vinden onder "Leefregels"


Download het schoolreglement
Smartschool

Website: https://athena-sgr27.smartschool.be

Aanmelden

Aanmelden op Smartschool Eerst moet je je aanmelden op Smartschool. Hiervoor gebruik je een browser (internetprogramma) zoals Edge(in Windows), Firefox, Google Chrome, Safari... Internet explorer wordt door Smartschool niet ondersteund. Typ als adres in de browser: https://athena-sgr27.smartschool.be. Je bekomt dan een venster waarin je je kunt aanmelden: Vul je gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op de knop Aanmelden.

Gebruikersnaam en wachtwoord heb je van de school per brief ontvangen.

Wanneer je zoon/dochter vorig jaar al school liep in Pegasus, blijven dezelfde aanmeldingsgegevens geldig. De aanmeldingsgegevens voor ouders verschillen van die van je zoon/dochter. Meld niet aan met de gegevens van je zoon/dochter want dan mis je berichten die specifiek voor ouders zijn bedoeld en kun je geen afspraken maken voor het oudercontact.

Je bent ook verplicht je wachtwoord te wijzigen. Nadien krijg je een venster waar je verplicht je naam en je e-mailadres moet invullen. Dit is éénmalig maar is noodzakelijk om een bericht te kunnen ontvangen wanneer er brieven voor ouders zijn. Het mailadres is belangrijk omdat het toelaat automatisch een nieuw wachtwoord aan te vragen bij Smartschool. Na bewaren ontvang je een e-mail zoals onderstaande om je adres te bevestigen.

Berichtgeving

Smartschool heeft verschillende mogelijkheden aan boord om je op de hoogte te houden van nieuwe items bijv. berichten, brieven en bestanden op Intradesk… Dit kan via gewone e-mail, je smartphone of in de browser wanneer je Smartschool gebruikt.

Om deze berichtgeving in te stellen meld je aan op Smartschool https://athena-sgr27.smartschool.be met de gebruikersnaam en het wachtwoord voor ouders. Gebruik dus niet het wachtwoord van je zoon of dochter. Klik dan op je naam bovenaan links en nadien op Instellingen berichtgeving. In het venster dat je dan bekomt (zie hieronder), kun je je e-mailadres wijzigen en indien gewenst de berichtgeving beperken. Bij items per module kun je aanduiden bij welke items je een melding wilt ontvangen en op welk apparaat. Duid niet teveel aan want dan word je overspoeld door berichten.

Wat is een co-account?

De co-account is gekoppeld aan de Smartschoolaccount van uw zoon of dochter. Je logt in met zijn of haar gebruikersnaam maar met een eigen wachtwoord.
Je krijgt identiek dezelfde informatie te zien op Smartschool als uw zoon of dochter, zij het met enkele beperkingen (zo is het berichtenverkeer alsook ‘mijn documenten’ strikt gescheiden).

Smartschool app

Met de Smartschool App blijf je betrokken bij je school, ook als je onderweg bent. De App is geoptimaliseerd voor zowel telefoons als tablets. Dankzij de push notificaties ben je altijd op de hoogte van je nieuwe berichten. Smartschool platform: https://athena-sgr27.smartschool.be

Ik ken mijn wachtwoord niet meer …

Ben je je wachtwoord vergeten, of lukt het aanmelden gewoon niet? Geen nood, lees de oplossingen hier beneden. Lukt het dan nog niet? Contacteer in dat geval het secretariaat of de Smartschoolverantwoordelijke van de school. Zij kunnen je zeker helpen.

Mogelijkheid 1: Ik heb mijn e-mailadres ingevuld in mijn profiel in Smartschool
Als je je e-mailadres in Smartschool hebt ingevuld kan je via de aanmeldpagina van Smartschool een nieuw wachtwoord opvragen. Klik op de hyperlink ‘Wachtwoord vergeten’ en vul je gebruikersnaam in. Er zal een nieuw wachtwoord verstuurd worden naar je e-mailadres dat in Smartschool werd opgegeven.

Mogelijkheid 2: Ik heb mijn e-mailadres NIET ingevuld in mijn profiel in Smartschool
Enkel de Smartschoolbeheerder van de eigen school kan je een nieuw wachtwoord bezorgen. Contacteer daarom ICT-coördinator van de school als je je wachtwoord vergeten bent.
ICT-coördinator Pegasus: Tristan Piolon - tristan.piolon@athenaoostende.be - Tel.: 059 24 28 16

Mogelijkheid 3: Mijn account is uitgeschakeld
Als je je e-mailadres in Smartschool hebt ingevuld heb je een mail ontvangen met een hyperlink om je account terug te activeren.
Geen e-mailadres ingevuld of geen mail ontvangen? In dit geval kan je enkel terecht bij de Smartschoolbeheerder van de school. Deze persoon kan je account terug activeren.

ICT-coördinator Pegasus: Tristan Piolon - tristan.piolon@athenaoostende.be - Tel.: 059 24 28 16 - Lokaal: B1.04

T

Overzicht timing campus Olympus

Timing schooljaar

V

Het schooljaar start op maandag 3 september 2018 en eindigt op vrijdag 28 juni 2019. De twee examenperiodes situeren zich in december 2018 en juni 2019.

De school respecteert de wettelijke vakantie- en verlofregeling.

Vrijdag 18 oktober 2019

Pedagogische studiedag

Zaterdag 26 oktober tem zondag 3 november 2019

Herfstvakantie

Maandag 11 november 2019

Wapenstilstand

Donderdag 19 december 2019

Leerlingenvrije dag

Zaterdag 21 december tem zondag 5 januari 2020

Kerstvakantie

Zaterdag 22 februari tem zondag 1 maart 2020

Krokusvakantie

Zaterdag 4 april tem zondag 19 april 2020

Paasvakantie

Vrijdag 1 mei 2020

Feest/Dag van de Arbeid

Donderdag 21 mei tem zondag 24 mei 2020

Hemelvaart

Maandag 1 juni  2020

Pinkstermaandag

Dinsdag 2 juni 2020

Facultatieve vrije dag

Woensdag 24 en donderdag 25 juni 2020

Leerlingenvrije dagen