Tweede en derde graad Lichamelijke opvoeding en sport

Lichamelijke opvoeding en sport is er voor die leerlingen die zowel fysiek als academisch uitgedaagd willen worden. Beschik je over een goede fysieke conditie, voldoende motorische vaardigheden, een positieve bewegingsingesteldheid, doorzettingsvermogen en zin voor samenwerking?

Ben je gemotiveerd om een extra inspanning te leveren voor je eigen sport, maar ook voor disciplines waarvoor je iets minder talent hebt om zo een completere atleet te worden? En heb je bovendien de aanleg en het doorzettingsvermogen om een stevig theoretisch pakket te verwerken om later verder te studeren? Dan is de richting lichamelijke opvoeding en sport jou op het lijf geschreven.

Als je afgestudeerd bent in de richting ‘Lichamelijke opvoeding en Sport’, kun je in principe gaan werken. 85% van de leerlingen stroomt echter door naar het hoger onderwijs. De meest frequent gekozen opleidingen zijn o.a. ergotherapie, orthopedagogie, Lichamelijke opvoeding (secundair onderwijs), voedings- en dieetkunde, toegepaste gezondheidswetenschappen en revalidatiewetenschappen en kinesitherapie.

LO en sport Lichamelijke opvoeding en sport


Meer info