Latijn - 3de Graad


Studiekeuze Omschrijving

Dompel je onder in de Romeinse samenleving en cultuur en bestudeer de Latijnse taal in alle studierichtingen met het vak Latijn. We verwachten dat je een brede interesse en nieuwsgierigheid hebt om een oude cultuur te leren kennen door het bestuderen van authentieke teksten. Je zal op een probleemoplossende manier met de Latijnse taal omgaan waardoor je algemene taalvaardigheid zal worden aangescherpt. Je ontwikkelt je historisch bewustzijn. Mensen in de klassieke oudheid stelden zich immers dezelfde vragen als wij, maar de antwoorden waren vaak heel verschillend. Je verruimt in deze studierichting je horizon door spanningsvelden uit de antieke en hedendaagse wereld vanuit een ruimer perspectief te bekijken.

Welke studierichting kun je kiezen?

Kies je voor een studierichting met wetenschappen (biologie, chemie, fysica en aardrijkskunde), dan zal je uitgedaagd worden om wetenschappelijke problemen aan te pakken en te onderzoeken. Je vergelijkt en redeneert op een logische manier om tot oplossingen te komen voor boeiende vraagstukken uit onze samenleving. Je gaat op zoek naar de verklaring voor natuurfenomenen, voert wetenschappelijke experimenten uit in practica en rapporteert de resultaten van je onderzoek. Je wordt een expert in het kritisch analyseren en evalueren van feitenmateriaal.

Je hebt een ruime en brede interesse in vreemde talen en andere culturen en je wil van je meertaligheid je troef maken? Dan is deze studierichting iets voor jou! Je ontwikkelt je mondelinge en schriftelijke taalvaardigheid in verschillende talen en leert je in verschillende situaties correct uit te drukken. Je bestudeert verschillende taalfenomenen en ontwikkelt een inzicht in de taal als systeem. Je reflecteert over taal en maakt kennis met anderstalige literatuur. Op een activerende en onderzoekende manier verken je de Franse, Engelse, Duitse en/of Spaanse cultuur en word je aangespoord om je talenknobbel verder te ontwikkelen.

Ben je goed in wiskunde en mik je op een sterk wetenschappelijke richting in het hoger onderwijs? Wil je je wiskundig inzicht verder ontwikkelen, houd je van logisch redeneren en wil je abstract leren denken? Ben je ook benieuwd naar de theoretische achtergrond van wiskundige toepassingen? Dan is een studierichting met wiskunde beslist iets voor jou! 

Inschrijven
Basisvorming  
Aardrijkskunde 1
Engels 2
Frans 3
Geschiedenis 2
Lichamelijk opvoeding 2
Nederlands 4
Wiskunde 3
Levensbeschouwing 2
  19
Latijn - Moderne Talen  
Basisvorming 19
Latijn 4
Frans 1
Engels 1
Natuurwetenschappen 2
Duits 2
Spaans 2
Keuzevakken 1
  32

Latijn - Wetenschappen  
Basisvorming 19
Latijn 4
Wiskunde 2
Fysica 2
Chemie 2
Biologie 2
Aardrijkskunde 1
Keuzevakken (vrijblijvend) (2)
  32

Latijn - Wiskunde  
Basisvorming 19
Latijn 4
Wiskunde 4
Fysica 1
Chemie 1
Biologie 1
Keuzevakken 2
  32