Wetenschappen - 3de Graad


Studiekeuze Omschrijving

Kies je voor een studierichting met wetenschappen (biologie, chemie, fysica en aardrijkskunde), dan zal je uitgedaagd worden om wetenschappelijke problemen aan te pakken en te onderzoeken. Je vergelijkt en redeneert op een logische manier om tot oplossingen te komen voor boeiende vraagstukken uit onze samenleving. Je gaat op zoek naar de verklaring voor natuurfenomenen, voert wetenschappelijke experimenten uit in practica en rapporteert de resultaten van je onderzoek. Je wordt een expert in het kritisch analyseren en evalueren van feitenmateriaal.

Welke studierichting kun je kiezen?

Je hebt een ruime en brede interesse in vreemde talen en andere culturen en je wil van je meertaligheid je troef maken? Dan is deze studierichting iets voor jou! Je ontwikkelt je mondelinge en schriftelijke taalvaardigheid in verschillende talen en leert je in verschillende situaties correct uit te drukken. Je bestudeert verschillende taalfenomenen en ontwikkelt een inzicht in de taal als systeem. Je reflecteert over taal en maakt kennis met anderstalige literatuur. Op een activerende en onderzoekende manier verken je de Franse, Engelse, Duitse en/of Spaanse cultuur en word je aangespoord om je talenknobbel verder te ontwikkelen.

Ben je goed in wiskunde en mik je op een sterk wetenschappelijke richting in het hoger onderwijs? Wil je je wiskundig inzicht verder ontwikkelen, houd je van logisch redeneren en wil je abstract leren denken? Ben je ook benieuwd naar de theoretische achtergrond van wiskundige toepassingen? Dan is een studierichting met wiskunde beslist iets voor jou! 

Dit is de ideale studierichting voor iedereen die een neus heeft voor wetenschappen en wiskunde! Je zoekt oplossingen voor authentieke problemen waarbij je de relevante theorie uit de exacte wetenschappen in de praktijk toepast. Onderzoek, ontwerp en ontwikkeling staan centraal in deze unieke studierichting. Je gaat aan de slag met 3D-printers, programmeert robots en komt in contact met experten uit het bedrijfsleven. Bij de uitvoering van multidisciplinaire projecten ga je geen enkele uitdaging op het vlak van energie, duurzaamheid, milieu, mobiliteit, voeding … uit de weg.

Inschrijven
Basisvorming  
Aardrijkskunde 1
Engels 2
Frans 3
Geschiedenis 2
Lichamelijke opvoeding 2
Nederlands 4
Wiskunde 3
Levensbeschouwing 2
  19
Wetenschappen - Wiskunde  
Basisvorming 19
Wiskunde 4
Fysica 2
Chemie 2
Biologie 2
Aardrijkskunde 1
Keuzevakken 2
  32

Moderne Talen - Wetenschappen  
Basisvorming 19
Frans 1
Engels 1
Wiskunde 2
Duits of Spaans 2
Fysica 2
Chemie 2
Biologie 2
Aardrijkskunde 1
Keuzevakken (vrijblijvend) (2)
  32
Wetenschappen - Wiskunde optie engineering  
Basisvorming 19
Wiskunde 4
Fysica 2
Chemie 2
Biologie 2
Aardrijkskunde 1
STEM-projecten 3
  33